Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Ενημέρωση από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.)

Στις 2 Μαρτίου (έναν μήνα πριν τη φωτιά που κατέκαψε το ισόγειο του κτιρίου που στεγαζόμαστε), πραγματοποιήθηκε στο ακροατήριο του Δικαστηρίου ενημέρωση από ειδική επιστήμονα του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), καθώς και προβολή σχετικής παρουσίασης.

Είναι πολύ σημαντικές οι γνώσεις που αποκομίσαμε, καθώς και η συνειδητοποίηση της πλήρους ανετοιμότητας για την αντιμετώπιση τέτοιων έκτακτων καταστάσεων, η οποία χαρακτηρίζει τα ελληνικά δικαστήρια.

Σε συνέχεια της ενημέρωσης, δρομολογήσαμε σειρά από ενέργειες, προκειμένου να αποκτήσουμε ως υπηρεσία το απαραίτητο επίπεδο ετοιμότητας, πλην όμως, η φωτιά της 2ας Απριλίου μας πρόλαβε.

Μεταξύ άλλων, μας επισημάνθηκε ότι δεν τρέχουμε να βγούμε έξω, αν δεν τελειώσει πρώτα ο σεισμός, ότι το ασφαλέστερο σημείο ενός δωματίου είναι στο κέντρο του και ότι δεν στεκόμαστε κοντά στην πρόσοψη του κτιρίου.

Ιδίως, αναδείχθηκε η ανάγκη της εκπόνησης ενός σχεδίου εκκένωσης, για το οποίο λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες της εκάστοτε υπηρεσίας.

Κατά την πρόσφατη πυρκαγιά, αξιοποιήσαμε όσα μάθαμε κατά την παραπάνω ενημέρωση, προκειμένου γρήγορα και οργανωμένα να επιβεβαιώσουμε ότι δεν βρίσκεται κανείς μας μέσα στο κτίριο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου