Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Το υπ' αριθ. πρωτ. ΓΠ16936/18 έγγραφο από 29-11-2018 προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Στο εν λόγω έγγραφο, ένα ακόμα στη μακρά σειρά σχετικών εγγράφων που απέστελλαν οι Διοικήσεις του Δικαστηρίου στον εκάστοτε Υπουργό Δικαιοσύνης, αναφέρονται τα εξής:

«Το κτίριο έχει καταπονηθεί από πυρκαγιά που ξέσπασε το έτος 1987, προκληθείσα από το χρωματοπωλείο που στεγάζεται στο ισόγειο, η οποία εξαπλώθηκε στους δύο ορόφους άνωθεν αυτού.  Αρχικώς το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο, (βλ. την 42/87 έκθεση επικίνδυνης οικοδομής της Δ/νσης Πολεοδομίας Πειραιά), ενώ κατόπιν ήρθη η επικινδυνότητά του, βάσει μεταγενέστερης έκθεσης.  Ακολούθως, και λόγω του ότι κατά την κατασκευή του μετρό παρατηρούνταν τριγμοί (σχετ. το 1750/167/11 έγγραφο του Δ/ντή Πολεοδομίας) στο κτίριο διατάχθηκε η σύνταξη μελέτης εδάφους φέροντος οργανισμού από αρμόδιους μηχανικούς με δαπάνη των ιδιοκτητών, παρουσία εκπροσώπων της "ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ" που όμως, είτε δεν πραγματοποιήθηκε, είτε δεν ενημερωθήκαμε ποτέ για το αποτέλεσμά της.

Δεν είναι εφικτή η έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας, διότι προφανώς το κτίριο δεν πληροί τις απαιτήσεις πυρασφάλειας (έχουν επανειλημμένως οχληθεί διαχειριστές, ιδιοκτήτες κ.α.).

Δεν διαθέτει έξοδο κινδύνου.

Έχει να συντηρηθεί ουσιαστικά από το έτος κατασκευής του…

Δεν έχει εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ…

Η εξωτερική και εσωτερική κατάσταση αυτού είναι μειωτική για τη λειτουργία του Δικαστηρίου και εν δυνάμει επικίνδυνη για όλους όσους εισέρχονται σε αυτό.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου