Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Το υπ' αριθ. πρωτ. ΓΠ12814/12 έγγραφο της Διοίκησης του Δικαστηρίου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

 Σε έγγραφο της 14/9/2012 περιγράφεται με ανατριχιαστικό ομοιότητα αυτό ακριβώς που συνέβη την Κυριακή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά.

Συγκεκριμένα, στο ανωτέρω έγγραφο που είχε απευθύνει η τότε Διευθύνουσα το Δικαστήριο κα. Αγγελική Παπαπαναγιώτου-Λέζα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

"Θέμα : Το στεγαστικό πρόβλημα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά

... το εν λόγω κτίριο έχει βεβαρημένο ιστορικό , δεδομένου ότι το έτος 1987 καταστράφηκε από πυρκαγιά , που είχε προκληθεί στο ισόγειο κατάστημα χρωμάτων αυτού και υπήρξαν εργασίες αποκατάστασης.

......

Το κτίριο , πέραν των λοιπών προβλημάτων που έχει παρουσιάσει , κατά καιρούς, δεν διαθέτει πυρασφάλεια, και τούτο γιατί παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας προς τους  ιδιοκτήτες να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά δεν κατέστη τούτο εφικτό. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ιδιοκτητών υπερβαίνει  τους 20. Αποτέλεσμα τούτου είναι ότι, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, πράγμα όχι απίθανο, λόγω και των εύφλεκτων υλών που έχουν τοποθετηθεί στο υπόγειο του κτιρίου (αποθήκη χρωμάτων) και λόγω του ότι στο κτίριο αφενός δεν υπάρχουν έξοδοι κινδύνου και αφετέρου οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει ελεύθερα χωρίς κανένα έλεγχο καθόσον η φύλαξή του είναι ανέφικτη ,καθίσταται αδύνατη η άμεση εκκένωση αυτού  με προφανή και άμεσο κίνδυνο για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα των δικαστών και υπαλλήλων του  , των δικηγόρων και του συναλλασσόμενου κοινού.

.......

Από τα εκτεθέντα ανωτέρω προκύπτει ότι οι  συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο κτίριο της οδού Γούναρη 31-33, που στεγάζει το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, προσβάλλουν την προσωπικότητα των εργαζομένων σ’ αυτό δικαστών και  δικαστικών υπαλλήλων και εγκυμονούν άμεσους κινδύνους για την ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα. Η κατάσταση αυτή συνιστά ευθεία και κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων του ν. 3850/2010 «Κύρωση του Κώδικα νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων» (ΦΕΚ Α 84/2-6-2010) ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου