Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

ΣτΕ: επίσκεψη δικαστικών υπαλλήλων από τα δικαστήρια της Φινλανδίας και της Αυστρίας

 


Στις 3 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη δικαστικών υπαλλήλων από δικαστήρια της Φινλανδίας και της Αυστρίας στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής λειτουργών της δικαιοσύνης (European Judicial Training Network).

Οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίες συνοδεύονταν από δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιώς, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Β΄ τμήματος, Αντιπρόεδρο Μ. Πικραμένο, παρακολούθησαν τη συνεδρίαση του Γ΄ τμήματος και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους Παρέδρους ΣτΕ Μαρία Γκάνα και Νικόλαο Νικολάκη, επί ζητημάτων σχετικά με την ιστορία, τη δικαιοδοσία και την οργάνωση του δικαστηρίου, καθώς και τη διαδικασία κατά την επ’ ακροατηρίω συζήτηση των υποθέσεων, και από τις δικαστικούς υπαλλήλους Κ. Γκιώκα και Κ. Ανδρέου για τον ρόλο, την οργάνωση και τη λειτουργία της Γραμματείας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων επί ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο κτίριο του Δικαστηρίου.

https://lawnet.gr/law-news/ste-episkepsi-dikastikon-ypallilon-apo-ta-dikastiria-tis-finlandias-kai-tis-afstrias-episkefthikan/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου